Enostavni šparglji s piščancem na zdrav način

Enostavni šparglji s piščancem na zdrav način

Enostavni šparglji s piščancem na zdrav način

Šparglji s piščancem in pirinimi testeninami. Tako enostavnega recepta pa še ne. Da odličnega okusa hrane ne omenjam. To je lahko rešilna bilka za nedeljska kosila, s to jedjo boste očarali tudi zahtevne jedce in gurmane.

SESTAVINE (za 1 osebo):

  • 5-6 velikih špargljev,
  • 200g piščančjih prsi (file),
  • 100g pirinih testenin,
  • 1-2 čajni žlički vloženega čemaža (divji česen),
  • jedilna žlička zeliščne soli (lahko tudi vegeta),
  • 2 jedilni žlici olivnega olja (lahko tudi rastlinsko).

šparglji s piščancem - sestavine

Priprava:

  1. Šparglje najprej odrežemo na spodnjem delu, kjer bi lahko bili oleseneli. Nato jih olupimo skoraj do vrha, pri glavi jih ne lupimo. Zavremo vodo in šparglje kuhamo maksimalno 2 minuti, nato jih malo popečemo v ponvi na olju.
  2. Zavremo vodo in vanjo stresemo žličko soli. V vrelo vodo damo pirine testenine in jih kuhamo na srednje velikem ognju tako dolgo kot piše na deklaraciji (okoli 7 minut) ali pa jih sproti pokušamo na žlici ali so kuhane oziroma “al dente”.
  3. Piščančja prsa izrežemo iz kosti tako da dobimo velik kos mesa. V ponev zlijemo 2 jedilni žlici olja in ga segrejemo (olje je dovolj segreto kadar vanj damo meso in se ob njem dvigujejo mehurčki – cvrči). Meso premažemo z zeliščno soljo (ali vegeto) in ga postavimo v ponev na olje. Obvezno meso pripravljamo na srednje velikem ognju, saj se mora zapeči v notranjost, kar pa nam na velikem ognju ne bo uspelo. Kako dolgo pečemo, osebno se držim pravila, dokler meso v notranjosti ni belo. Včasih me tudi kdo skritizira, da je meso preveč pečeno, vendar rad jem malo hrustljavo meso. Izbiro prepuščam vam, v notranjosti pa mora biti belo, to je “must be” pri piščančjem mesu.
  4. Sedaj ko je vse pripravljeno na krožnik položimo šparglje, popečeno meso in skuhane testenine. Po testeninah in piščančjem mesu na vrhu dodamo 1-2 čajni žlički čemaža.

Konec

šparglji s piščancem

Tako, šparglji s piščancem, še ena zabavna in enostavna jed je za nami. Jaz pa bom vesel kakršnegakoli odziva “feedbacka” na blog.
Zdaj pa novim zabavnim zgodbam naproti.Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja