Naravna Kremna Bučna Juha

Naravna Kremna Bučna Juha

Kremna bučna juha

Kremna bučna juha je odlična jesenska juha narejena iz hokaido buče. Hokaido buče izvirajo iz Japonske in je polna pozitivnih lastnosti, ki imajo blagodejen vpliv na človeško telo. Med drugim prispeva tudi k boljšemu vidu, več o tem lahko preberemo tukaj.

Kremna Bučna Juha

Sestavine za bučno kremno juho:

  • 1 kg hokaido buče (to je približno 500g uporabne mase),
  • 1 čebula,
  • 3 stroki česna,
  • 500ml vode,
  • 100ml smetane za kuhanje,
  • 2 jedilni žlici olivnega olja,
  • 25g medu
  • kocko jušne osnove.

Sestavine za bučkino juho

Sestavine za posip na vrhu:

  • Chia semena,
  • 2 koprivi,
  • sojina omaka.

Kremna bučna juha posip

Priprava kremne bučne juhe:

  1. Najprej odstranimo iz buče semena in izdolbemo oranžno meso iz lupine, ter ga nasekljamo. Nato operemo čebulo in jo nasekljamo na koščke. Prav tako nasekljamo tudi česen.
  2. Sedaj zavremo približno 500ml vode in v njej raztopimo kocko jušne osnove.
  3. Nato v globoko posodo zlijemo olivno olje (2 jedilni žlici) in ga segrejemo na srednje velikem ognju do te mere, da lahko na njem pražimo čebulo in česen (to je takrat ko lahko vidimo ob čebuli mehurčke). Pražimo dokler čebula ne postekleni.
  4. Ko čebula postekleni dodamo meso buče, ki smo ga prej izdolbli. Vse skupaj pražimo še kakšno minuto ali dve, toliko da buča spusti svoj okus in vonj. Potem bučo in čebulo zalijemo z jušno osnovo, ki smo jo pripravili prej. Vse skupaj kuhamo približno 10-12 minut.
  5. Po preteku 10-12 minut dodamo še med in vse skupaj premešamo ter odstavimo z ognja, poskusimo s kuhalnico ali nam okus ustreza, če ne lahko dodamo še sol. Nato pa z blenderjem (mikserjem) maso dobro zmiksamo, tako da dobimo prečudovito oranžno tekočo mešanico.

Priprava posipa za na vrh:

  1. Na koncu zavremo vodo in vanjo položimo koprivo za približno 1 minuto, ravno toliko da jo poparimo. Koprivo nato serviramo na bučni juhi, ki ji po želji lahko dodamo še sezamova semena. Jaz jih na žalost nisem imel, tako da sem uporabil chia semena. Okrasimo lahko dodatno še s sojo, a previdno če ste prej solili, namreč soja je slana.

Konec

Tako pa je nov recept za nami. Poskusite, sem prepričan, da vam ne bo žal. Bom povedal iskreno včasih se kakšna zadeva ekstra dobro posreči, no ta se zagotovo je, tako da priporočam.

Se beremo naslednjič na Skoraj Popolnem Blogu.

Bučkina juha



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

I'm not a spammer This plugin created by memory cards